Project in de kijker: AB InBev hervaloriseert graanresten tot nieuwe voedingsproducten

Anheuser-Busch InBev, kortweg AB-InBev, is de grootste brouwerijketen ter wereld met hoofdzetel in Leuven. Wereldwijd gekend om zijn bieren zoals Stella Artois, Jupiler, Leffe enz…

Vroeger verkocht AB InBev de graanresten of draf die overblijven na het brouwen van bier als veevoeder. Zonde, vonden ze bij AB-Inbev, want de vezels en proteïnen van zogenaamde saved grains zijn bijzonder voedzaam en daardoor geschikt voor menselijke consumptie.

Gedreven door hun wil om te innoveren ging AB-Inbev op zoek naar een manier hoe ze deze saved grains konden gaan hervaloriseren. Het duurzame karakter van dit project, en de bijdrage ervan aan een circulaire economie, waren de belangrijkste redenen om hierin te investeren.
Na enkele succesvolle testen op laboschaal werd beslist om een mobiel pilootproject op poten te zetten dat dit potentieel verder zou onderzoeken. Hiermee moest er voldoende procesmatige informatie aangeleverd worden om de levensvatbaarheid van het concept te gaan beoordelen.
Er werd contact opgenomen met Coenco en het project werd voorgesteld. Een mooie uitdaging voor onze engineeringsafdeling die de noden en vragen van de klant kon vertalen in een technische oplossing.
Dat resulteerde in een testopstelling die werd gebouwd in twee aangepaste 40ft containers. Deze hebben de mogelijkheid te worden verscheept naar alle wereldwijde locaties van ’s werelds grootste brouwer.

40ft containers Inbev

Een kort overzicht van de scope van het project:
• Analyseren van de noden van de klant
• Procesontwerp
• 2D/3D ontwerp
• Constructie met focus op:
– Afmetingen die in 40ft container passen
– Datalogging
– Opwarmen
– Koeling
– Pasteurisatie
– Automatisering
– Normering
• Installatie
• Opstart

Een mooie realisatie van het gehele Coenco Team dat zo zijn steentje bijdraagt aan de toekomst van duurzame voeding.

Wil jij ook meebouwen aan een circulaire economie en jouw product hervaloriseren? Contacteer ons dan nu en bespreek jouw project met ons!