Abdij van Averbode – 10 hl

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het ‘nieuwe’ abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden.
Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij. Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozabier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

De abdij lanceerde niet alleen zijn korf Averbode-producten, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Meerdere infodragers laten je kennismaken met het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding.

     

Een vraag? Wij luisteren!

Heb je een vraag of wens je meer informatie?
Neem contact op, wij helpen je graag verder.