Amelander bierbrouwerij

Amelander bierbrouwerij is een kleine, ambachtelijke brouwerij. Dit houdt in dan ze vóór en tijdens het brouwproces niet ingrijpen bij brouwen. Het Amelander leidingwater wordt voor het brouwproces ook niet aangepast. Dit heeft als gevolg dat biertjes van verschillende brouwdata wel wat smaakverschil kunnen hebben. Toch streven ze ernaar het product zo constant mogelijk te houden qua smaak, geur en kleur.

2008-2020

Per brouwsessie werd tot zomer 2011 ongeveer 75 liter bier geproduceerd. Daarna kregen ze een nieuwe brouwinstallatie (tot 240 l.) en twee ca. 300 liter en vier 240 liter vergistingsvaten. Deze schaalvergroting bleek nodig, omdat ze in de zomer snel door hun -in de winter opgebouwde- voorraad heen zijn.

Bij hen geldt dus het principe “op=op” ook echt. Ze doen hun uiterste best om zoveel mogelijk bier op voorraad te hebben, maar het kan soms voorkomen dat een biersoort tijdelijk niet leverbaar is.

2020-heden

Sinds dit jaar hebben ze een mooie loods op het terrein gemaakt, waarin ze sinds november 2020 een 1000 liter brouwinstallatie neergezet hebben achter drie enorm grote ramen. Op die manier kan iedereen de brouwer aan het werk zien en, als hij niet in de brouwerij werkt, de apparaten zien staan.

 

 

 

 

Website: www.amelanderbier.nl
Facebook: www.facebook.com/amelanderbier

Een vraag? Wij luisteren!

Heb je een vraag of wens je meer informatie?
Neem contact op, wij helpen je graag verder.