La ferme de Mont-Saint-Jean – 10 hl

De soldaten die in 1815 strijd leverden bij Waterloo, hadden allemaal één gemeenschappelijke vijand: de bacteriën in het drinkwater.  Lokale brouwers werden dus waardevolle geallieerden, want dankzij hen konden de soldaten hun dorst lessen met bruin bier van hoge gisting.

Dit brouwsel werd Waterloo genoemd, als eerbetoon aan de Hertog van Wellington, Prins van Waterloo, die de Slag bij Waterloo had gewonnen.
Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo in juni 2015, keurde de lokale overheid het project goed om de hoeve-brouwerij van Mont-Saint-Jean te restaureren en steunde ze het project van de Brouwerij John Martin om deze uitdaging aan te gaan.

Voor Anthony Martin en zijn team was dit de ideale gelegenheid om hulde te brengen aan alle soldaten: ze besloten er Waterloo, the Beer of Bravery, te brouwen.
Ze deden hiervoor een beroep op Adrien Desclée, die het bier enkele jaren eerder reeds opnieuw had gelanceerd. Ze wilden dit uitzonderlijke bier, dat al die dappere soldaten de nodige kracht en strijdlust had gegeven, nieuw leven inblazen.

Voor het brouwen van dit bier met een rijk verleden konden ze gebruik maken van de knowhow van meesterbrouwer Willem Van Herreweghen, die trouw bleef aan de oude receptuur die vanaf 1456 door meesterbrouwers uit de streek was opgesteld.

 

Website: fermedemontsaintjean.be
Facebook: facebook.com/fermedemontsaintjean.be

Een vraag? Wij luisteren!

Heb je een vraag of wens je meer informatie?
Neem contact op, wij helpen je graag verder.