Abbaye De Saint-Wandrille – 10 hl

De Abdij van Saint-Wandrille-Rançon (dept. Seine Maritime) is sinds de Franse Revolutie de eerste abdij in Frankrijk die bier brouwt binnen haar muren. Dat doen de benedictijner monniken op een roestvrijstalen 10hl brouwmodule. Die is haast niet geautomatiseerd; een bewuste keuze, verklaart de brouwer, broeder Matthieu: “De handmatige bedieningen brengen ons nader tot het product. Het bier wordt gestuurd door onze handen en niet met een paar muisklikken.”

Het bier wordt vergist en opgeslagen in 4 cilindrokonische tanks (CKT) van 20 hl. Een Cime Careddu 9/8/1 flessenvuller en etiketteermachine completeren de installatie. Goed voor een jaarproductie van 650 tot 700 hl die verkocht wordt in de shop van de abdij, in de winkels van andere abdijen in Frankrijk, en bij enkele lokale drankenhandelaars.

“CoEnCo kon ons een goed werkbare oplossing voorstellen die een minimale verbouwing vergde voor een maximale productie.”

Een industrieel apparaat inpassen in een klooster is geen sine cure. “Onze productieruimte is beperkt”, vervolgt broeder Matthieu, “CoEnCo kon ons een goed werkbare oplossing voorstellen die een minimale verbouwing vergde voor een maximale productie. Bovendien hadden ze oog voor de speciale noden die gepaard gaan met onze levensstijl en ons dagelijks ritme.”

 

Website: st-wandrille.com

Een vraag? Wij luisteren!

Heb je een vraag of wens je meer informatie?
Neem contact op, wij helpen je graag verder.